Sitemize yapılan saldırılar nedeniyle bir süreliğine yeni üyeliklerin aktivasyonu yöneticiler tarafından yapılacaktır.

Gaziantep’in Meşhur Yuvalama Çorbası

Forumumuzun Yemekhanesi ...

Gaziantep’in Meşhur Yuvalama Çorbası

Değişik bir çorba tarafini sizlerle paylaşmak istiyorum..Antep'e özel bir çorba olan Yuvalama..

Antep’e gelipte bir yuvalama çorbası içmeden giderseniz Antep mutfağına ayıp edersiniz. Buraya geldiğimizde ramazan ayındaydık. Davet edildiğimiz iftar yemeklerinde sürekli söz edilen yuvalama çorbasının adını ilk burada duydum. Her gittiğimiz yerde de bayramda yapacaklarını söylediler. Biz de beklemeye başladık şu meşhur yuvalama çorbasını. Meğer bizim oralarda herkese tatlı ikram edilir buralarda ise yuvalama ikram edilirmiş. Beklediğimize değdi değmesine de bir de koyun eti olmasa…

Şimdi bir yuvalama çorbası Antep usulü ile nasıl yapılır dinleyin. Öncelikle malzemeleri sayalım.
Süzülmüş kese yoğurdu ki lezzet buradan geliyor sakın marketten aldığınız yoğurtla denemeyin sonu hüsran olur.
Daha önceden kaynamış nohut.
Pirinç unu. Buralarda pirinç tozu bulmak mümkün ama siz bulamazsanız evde robotla pirincinizi un haline getirebilirsiniz.
Bir miktar kıyma. Mümkünse dana etinden olsun.
Yumurta.
Geriye tuz ve nane kaldı sanırım.

İşin zor kısmı yuvalama hamurunu küçük yuvarlaklar haline getirmek. Bunun için o iftar yemeklerinde misafirlerin önüne yemekten sonra bir sofra daha açılıyor ve hepsi yuvalama yapmak için kolları sıvıyor. Ve başlıyorlar yuvalamayı hazırlamaya. Nasıl mı?
Pirinç 1 yumurta ve 350 g kıymayı güzelce bir hamur haline getiriyorsunuz. Kıvama geldikten sonra bu hamurdan bilyeden daha küçük yuvarlaklar yapıyorsunuz ki ben mümkün olduğu kadar bu işten kaçtım çünkü çok sıkıcı.

Hazırsanız başlayın çorbaya. Önce yoğurdu bir güzel kaynatın. Kaynatmazsanız yoğurt çorbanın içinde kaynarken kesilir ve homojen bir dağılım gerçekleşmez. Kaynadıktan sonra içine kaynamış suyu da ilave edin birlikte kaynatmaya devam edin. Bu sırada içine yuvalama ve nohudu karıştırın. İyice kıvama geldikten sonra üzerine yağda kızarmış naneyi ilave edin ve servis yapın. Nane ne kadar çok olursa o kadar güzel olur.
Değişik bir versiyonu da içine patates koyulanı var o daha lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun :)

Alıntıdır..

Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

Dön Yemek Tarifleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir