Film Değil Gerçek

Erzincanlı Kara ailesinin başına gelenler filmlerini andıran bir senaryo gibi. 2.çocuğunu doğumda, daha sonra doğan kızını 8 ay sonra kaybetti.
2 Çocuğunu Kaybetti
Erzincan` da oturan Nurcan Kara henüz 18 yaşında iken hurdacılık yapan Metin Kara ile evlendirildi. Çiftin evlendikten 3 yıl sonra bir çocukları dünyaya geldi. Daha sonra yeniden hamile kalan kadın doğum da bir çocuğunu kaybetti, bir yıl aradan sonra tekrar hamile kalan kadın bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Hilal ismini koydukları kızları 8 ay sonra hayatını kaybetti. 2005 yılında yeniden hamile kalan kadın doğum kontrolü için gittiği doktorda göğüs kanserine yakalandığını öğrendi
Yeşil Kartlı
Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve yeşil kartlı olan aile bir taraftan kanser hastalığıyla uğraşırken, 2. Çocukları dünyaya geldi. Her şeye rağmen mutlu bir yaşam sürmeye çalışan Kara ailesinin Mert ismini koydukları çocukları 2 yaşında rahatsızlanınca doktora getirdiler. Yapılan muayene sonucunda çocuğun böbrek kanserine yakalandığı anlaşıldı.
Kanser Olduğu Ortaya Çıktı
Erzincan Devlet Hastanesi`nde tedavi görmeye başlayan küçük Mert` in bir böbreği hastalığının ilerlemesi nedeniyle alınmak zorunda kalındı. Böbreğinin alınmasına rağmen hastalık durdurulamayınca, kanser mikrobu İkinci böbreğine sıçradı. Bunun üzerine talihsiz çocuk Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi` ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Mert Kara`nın kalan tek böbreğindeki kanserli bölge ameliyatla alındı. Ameliyat sonrası böbreği küçülünce Mert, böbrek yetmezliği çekmeye başladı.
Anne, "Böbreğimi Ona Verin"
Küçük yaşta olmasına rağmen böbrek kanseri hastalığıyla mücadele eden Mert Kara` nın iyileşmesi için doktorlar böbrek naklinin yapılması gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine Oğlu gibi kanser olan anne Nurcan Kara (30) doktorlara, oğluna kendi böbreğini verebileceğini söyledi. Kanser hastalığıyla mücadele etmeye çalışan anne Nurcan Kara oğlunun durumunu görünce kendini hiç düşünmeden böbreğini vermeyi kabul ederek gereken işlemlerin yapılmasını istedi.
Banklarda Sabahlıyorlar
Küçük oğlunun tedavi gördüğü hastanenin kapısından ayrılmayan baba Metin Kara ve oğlu Murat Kara (9), kalacak yerleri olmadığından banklarda yatıyor. Oğlunun iyileşeceği günü beklediğini belirten baba Metin Kara," Eşim kanser, oğlum kanser, yakında bende kanser olurum. Ne yapacağımı şaşırdım. Maddi durumumda iyi değil. Hastanenin önündeki banklarda yatıyoruz. Bazen hayırseverler bize yardım ediyor para veriyorlar. Yapılan yardımla da karnımızı doyuruyoruz. Diğer oğlum Murat` ı Erzincan`da Merkez İlköğretim Okuluna yazdırmıştım. Ama kardeşinin ve bizim durumumuz yüzünden okula gidemiyor." dedi.
Okula Gitmek İstiyorum
Kardeşinin hastalığı yüzünden okula gidemeyen 9 yaşındaki Murat Kara ,"İlk kez bu yıl babam beni okula gönderdi. Fakat kardeşim hastalanınca 40 gün okula gittim. Kardeşim hastalanınca mecburiyetten bende okuldan ayrıldım. Erzincan`da yatacak bir yerimiz yok. Bende mecburiyetten buradayım. Okula gitmek istiyorum ama maalesef annemin ve kardeşimin yanında olmam gerekiyor. Ben bu güne kadar okuyup polis ve öğretmen olmak istiyordum. Ama bu gidişle beklide okuryazar bile olamayacağım" diye konuştu.