Sitemize yapılan saldırılar nedeniyle bir süreliğine yeni üyeliklerin aktivasyonu yöneticiler tarafından yapılacaktır.

En İyi Forum Scripti?

Üyelerimiz burada rahatça sohbet edebilirler.

En İyi Forum Scripti?

phpBB
5
56%
vBulletin
1
11%
SMF
1
11%
MyBB
1
11%
Diğer(Lütfen Belirtiniz)
1
11%

Toplam oy : 9

En İyi Forum Scripti?

Sizce en iyi forum scripti hangisidir?Ücretli veya ücretsiz bazıları ücretliden daha güzel kılıyor ücretsiz olanlardan o yüzden ayrım yapmadım.Ama ben phpBB'ye veriyorum oyumu.Çünkü hem çok güvenli hem pratik hem daha kullanışlı.Diğer yandan vB de öyle ama ortalık zaten vB forum dolu vede phpBB bence vB den daha kolay. Kaç senelik sistem yani :)

Yorumlar sizin...

---------------------------------------------------------------------

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Can
Ruh Hali:
Takım:

Re: En İyi Forum Scripti?

Bence phpBB ve vBulletin. phpBB gayet güzel ve geliştirilebilen bir sistem. Hem ücretsiz hemde her yönüyle güzel bence. vBulletin'de güzel fakat lisans ücretleri biraz fazla. Oyumu phpBB için kullandım.
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

benim premod :D

saka bi yana, oyumu phpBBye verdim

SMF sevmiyorun kullanisli degil, arama motorlari "düsmani",
myBB smfden daha iyi ama cok eksigi var herkesin özellik dedigi plugin var oda bence bir ise yaramiyor, kisacasi tam hazirci ve bilgisiz webmasterlere uygun,
vBulletin iyi güzel, aradigin hersey var ama tam ticaret scripti yok lisans al yok lisans uzat modlari ücretli onun icin normal bir forum sitesi acicaksaniz vbulletin kullanmayin, büyük bir proje icin vBulletini öneririm, temalarida güzel degil
phpBB3 ücretsizlerden en iyi script bunu tartismaya bile gerek yok, ama hazircilara uygun bir script degil bir eklenti kurmak zaman aliyor bunu herkes kötü saniyor ama herkes icin ne kadar faydali oldugunu anlamiyorlar php ile tanismis oluyorsunuz ama bunu cogu kisi (-) olarak görüyor, phpBB hem ücretsiz hemde gellistirilcek halde yani ögrenmek isteyenlere ve büyük projelere uygundur vb ile kiyaslamak istemiyorum cünkü phpBB son sürümü su an 3.0.6 ve MODlar/Eklentiler tarafindan kisitli bunun sebebide cok basittir phpBB 3.x daha yeni cikti, vbulletin ise 4.x versiona adimini atiyor yani daha gellismis olmasi normaldir ama yinede phpBB vbye bakarak daha gellismis ilk phpbb3 sürümü oldugu halde, phpbb 3.2, gibi sürümler ciktiginda vbulletin ya lisanslari ucuzlatsin ya da baska birsey düsünsün cünkü phpBByi cok güzel seyler bekliyor...

MyBB -> Acemi, tembel, hazircilar icin bir sistem
SMF -> basit birsey adindanda belli (simple MF, yani basit forum), neyini begeniyorlar anlamis degilim
vBulletin -> büyük bir projeler icin uygundur normal bir forum sitesi örnek film sitesi icin uygun degildir verdiginiz paraya deymez, tabi bircok kisi nulled kullanir ama vbulletin o siteleri kontrol ettiginden kimsenin haberi yok
phpBB -> ögrenmek/gellistirmek isteyenlere, ufak büyük projelere uygundur ama kesinlikle hazircilara uygun degildir.
© EsmerÖzcan

Cinselweb Cinselweb.com Cinsel Konular hakkında faydalı bilgiler sunan bir Sitedir
EsmerÖzcan
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Özcan
Ruh Hali:
Takım:

Bende oyumu phpbb verdim çünkü bende aynısını kullanıyorum ama ben tema olarak çok şaşıtıcı bişiyler ekledim ve bu temanın aynısı ama görünce şaşıracaksınız öyle değişiklik yaptım çokta hoş oldu vede phpbb3 'ü açtı diye düşünüyorum.vede şöyle bişiy var kullanım olarak phpbb3 aynı php gibi devamlı gelişen bir yazılım ve zamanla tüm özel siteleri bile geçeceğini düşünüyorum ve çok çok kullanışlı aynı nokia gibi karışık değil.

insanları kafanla kendini yüreğinle idare et.
.::.Kaliteyi takip ederseniz bize ulaşırsınız.::.
kaptangula
Kullanıcı avatarı
Foruma Alışıyor
Foruma Alışıyor
İsim: ALİ
Ruh Hali:
Takım:

EsmerÖzcan yazdı:benim premod :D

myBB smfden daha iyi ama cok eksigi var herkesin özellik dedigi plugin var oda bence bir ise yaramiyor, kisacasi tam hazirci ve bilgisiz webmasterlere uygun,
vBulletin iyi güzel, aradigin hersey var ama tam ticaret scripti yok lisans al yok lisans uzat modlari ücretli onun icin normal bir forum sitesi acicaksaniz vbulletin kullanmayin, büyük bir proje icin vBulletini öneririm, temalarida güzel degil
phpBB3 ücretsizlerden en iyi script bunu tartismaya bile gerek yok, ama hazircilara uygun bir script degil bir eklenti kurmak zaman aliyor bunu herkes kötü saniyor ama herkes icin ne kadar faydali oldugunu anlamiyorlar php ile tanismis oluyorsunuz ama bunu cogu kisi (-) olarak görüyor, phpBB hem ücretsiz hemde gellistirilcek halde yani ögrenmek isteyenlere ve büyük projelere uygundur vb ile kiyaslamak istemiyorum cünkü phpBB son sürümü su an 3.0.6 ve MODlar/Eklentiler tarafindan kisitli bunun sebebide cok basittir phpBB 3.x daha yeni cikti, vbulletin ise 4.x versiona adimini atiyor yani daha gellismis olmasi normaldir ama yinede phpBB vbye bakarak daha gellismis ilk phpbb3 sürümü oldugu halde, phpbb 3.2, gibi sürümler ciktiginda vbulletin ya lisanslari ucuzlatsin ya da baska birsey düsünsün cünkü phpBByi cok güzel seyler bekliyor...

SMF -> basit birsey adindanda belli (simple MF, yani basit forum), neyini begeniyorlar anlamis degilim
vBulletin -> büyük bir projeler icin uygundur normal bir forum sitesi örnek film sitesi icin uygun degildir verdiginiz paraya deymez, tabi bircok kisi nulled kullanir ama vbulletin o siteleri kontrol ettiginden kimsenin haberi yok
phpBB -> ögrenmek/gellistirmek isteyenlere, ufak büyük projelere uygundur ama kesinlikle hazircilara uygun degildir.

Aynen tam düşündüğüm gibi özetledin.Ayni kafadayız :D . Helalinden +rep :)

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
Ruh Hali:
Takım:

sagol :D
© EsmerÖzcan

Cinselweb Cinselweb.com Cinsel Konular hakkında faydalı bilgiler sunan bir Sitedir
EsmerÖzcan
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Özcan
Ruh Hali:
Takım:

Pierce_MVP yazdı:
EsmerÖzcan yazdı:benim premod :D

Aynen tam düşündüğüm gibi özetledin.Ayni kafadayız :D . Helalinden +rep :)

Bencede aynen :D Benimde demek istediğim bu. phpBB iyi kullanışlı ama eklentiyi tek tuşla otomatik kuramıyorsun wp veya diğer sistemler gibi. Uğraşarak kuruyorsun ama bu da iyi birşey bence sonuçta hem kendini geliştirmiş oluyorsun hemde birşeyler öğrenmiş oluyorsun. vBulletin phpBB'den daha popüler olmasını anlayamıyorum. Yeni forum kuranlar vBulletin sistemini lisanssız bir şekilde kullanacağına phpBB sistemini lisanslı bir şekilde kullansalar daha mantıklı ama nedese bunun tam tersini yapıyorlar  :? phpBB sistemi vBulletin sistemi kadar kullanılmadığı için kötü sanılıyor ve direk vBulletin'e yöneliyorlar. phpBB'yi deneseler çok daha memnun kalacakları kesin. phpBB tema konusundada güzel temalara sahip eklenti olarakta oldukça fazla eklentiye sahip. Ayrıca Özcan'ın PreMOD'uda gerçekten güzel bir olay. phpBB'yi kullanmak isteyip fakat mod kurmayı bilmeyenler, zorlananlar ve üşenenlerde kullanabilir. Tabiyki bi tek bunlar için değil PreMOD :D PreMOD oldukça güzel bir sistem herkes tarafından kullanılabilir ;)

Ayrıca Özcan'ın uzun açıklaması için + rep ;)
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator

MyBB den şaşmayın derim .
onurcakko
Kullanıcı avatarı
Yeni Üye
Yeni Üye
Ruh Hali:
Takım:

onurcakko yazdı:MyBB den şaşmayın derim .

Yanlış yoldasın. + Yazdığımız yorumlarıda dikkatlice okursan MyBB'nin ,phpBB çakması olduğunu anlarsın :)

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
Ruh Hali:
Takım:

Dr.Who~ yazdı:
onurcakko yazdı:MyBB den şaşmayın derim .

Yanlış yoldasın. + Yazdığımız yorumlarıda dikkatlice okursan MyBB'nin ,phpBB çakması olduğunu anlarsın :)

Öyle dememizin çok da uygun olmadığını düşünüyorum. Forum scriptlerini hepsi bağımsız ve ayrı kodlanmıştır. myBB'de birçok kişi tarafından tercih edilen bir sistemdir. Fakat phpBB daha üstün bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Fakat bu konuda yazdığım son mesajlardan sonraki tecrübelerimi de katarak tekrar yazmak istiyorum. Bana göre kesinlikle en güzeli vBulletin diye düşünüyorum. Free olarak düşünürsekte phpBB.
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator

Sonraki

Dön Sohbet & Muhabbet

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir