benim premod

saka bi yana, oyumu phpBBye verdim
SMF sevmiyorun kullanisli degil, arama motorlari "düsmani",
myBB smfden daha iyi ama cok eksigi var herkesin özellik dedigi plugin var oda bence bir ise yaramiyor, kisacasi tam hazirci ve bilgisiz webmasterlere uygun,
vBulletin iyi güzel, aradigin hersey var ama tam ticaret scripti yok lisans al yok lisans uzat modlari ücretli onun icin normal bir forum sitesi acicaksaniz vbulletin kullanmayin, büyük bir proje icin vBulletini öneririm, temalarida güzel degil
phpBB3 ücretsizlerden en iyi script bunu tartismaya bile gerek yok, ama hazircilara uygun bir script degil bir eklenti kurmak zaman aliyor bunu herkes kötü saniyor ama herkes icin ne kadar faydali oldugunu anlamiyorlar php ile tanismis oluyorsunuz ama bunu cogu kisi (-) olarak görüyor, phpBB hem ücretsiz hemde gellistirilcek halde yani ögrenmek isteyenlere ve büyük projelere uygundur vb ile kiyaslamak istemiyorum cünkü phpBB son sürümü su an 3.0.6 ve MODlar/Eklentiler tarafindan kisitli bunun sebebide cok basittir phpBB 3.x daha yeni cikti, vbulletin ise 4.x versiona adimini atiyor yani daha gellismis olmasi normaldir ama yinede phpBB vbye bakarak daha gellismis ilk phpbb3 sürümü oldugu halde, phpbb 3.2, gibi sürümler ciktiginda vbulletin ya lisanslari ucuzlatsin ya da baska birsey düsünsün cünkü phpBByi cok güzel seyler bekliyor...
MyBB -> Acemi, tembel, hazircilar icin bir sistem
SMF -> basit birsey adindanda belli (simple MF, yani basit forum), neyini begeniyorlar anlamis degilim
vBulletin -> büyük bir projeler icin uygundur normal bir forum sitesi örnek film sitesi icin uygun degildir verdiginiz paraya deymez, tabi bircok kisi nulled kullanir ama vbulletin o siteleri kontrol ettiginden kimsenin haberi yok
phpBB -> ögrenmek/gellistirmek isteyenlere, ufak büyük projelere uygundur ama kesinlikle hazircilara uygun degildir.