Sitemize yapılan saldırılar nedeniyle bir süreliğine yeni üyeliklerin aktivasyonu yöneticiler tarafından yapılacaktır.

CHIP Oyun Programlama Eğitimi

CHIP Oyun Programlama Eğitimi

Yine CHIP dergisinin güzel bir eğitim seti daha...
Oyun programlama hakkında güzel bilgiler ve kendi oyununuzu yaratmak için oldukça etkili taktikler var.
Oyun programlamaya merağı olanların indirmesini tavsiye ederim. :)

İndir: http://www.fileserve.com/file/Rg7yN6h/oyun.rar

---------------------------------------------------------------------

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Can
Ruh Hali:
Takım:

Re: CHIP Oyun Programlama Eğitimi

Hiç oyun programlamaya kalkıştın mı ?
kemal

kemal
тчяαит
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Yönetici
İsim: Kemal
Ruh Hali:
Takım:

Bu chip eğitimleri yeni başlayanlar için gayet güzel :) Ama genelde yeni başlayanları düşünerek hazırlanıyor bazılarını incelemiştim. Bu oyun programlamada hangi dili kullanarak anlatmış?
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

тчяαит yazdı:Hiç oyun programlamaya kalkıştın mı ?

Evet.Bir ay önceden okulda bir grup kurdum.Ve herkez kendini geliştirdikten sonra kendimize ait bir oyun yaratacağız. :) O yüzden C++ / C# programlama dillerini öğrenmekteyim.Eğer seninde merağın varsa yardımcı olabilirim(programlama konusunda).

// Düzenleme

@ Çağatay: Burda dil kullanmamış aslında.Bir oyun yaratma programından nasıl oyunlar yaratıldığını göstermiş.Dil ile anlatmaya kalkarsa bitmez bu eğitim seti. :)

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
Ruh Hali:
Takım:

Dr.Who~ yazdı:

Evet.Bir ay önceden okulda bir grup kurdum.Ve herkez kendini geliştirdikten sonra kendimize ait bir oyun yaratacağız. :) O yüzden C++ / C# programlama dillerini öğrenmekteyim.Eğer seninde merağın varsa yardımcı olabilirim(programlama konusunda).

// Düzenleme

@ Çağatay: Burda dil kullanmamış aslında.Bir oyun yaratma programından nasıl oyunlar yaratıldığını göstermiş.Dil ile anlatmaya kalkarsa bitmez bu eğitim seti. :)

Aslında böyle şeylere bir dönem merak duymuştum ama okuduğum yorumlardan bunun böyle kolay bir olmadığını anlayıp başlamadan jübilemi yaptım :D
kemal

kemal
тчяαит
Kullanıcı avatarı
Yönetici
Yönetici
İsim: Kemal
Ruh Hali:
Takım:

тчяαит yazdı:
Dr.Who~ yazdı:

// Düzenleme

Aslında böyle şeylere bir dönem merak duymuştum ama okuduğum yorumlardan bunun böyle kolay bir olmadığını anlayıp başlamadan jübilemi yaptım :D

Programlamada dolu dil var. Hepsinin belli kullanım alanları var. Herhangi birini öğrenmek öyle 1 ayda olacak birşey değil. Gerçekten zamanını vererek uzun sürede öğrenebilirsin. Programlar yazmak içinde bol bol pratik yapman gerekir. Yani öyle bir anda olcak kolay birşey değil :)
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

@ тчяαит: İşte Türk yazılımcılar bu yüzden gelişmiyor veya güzel işler çıkartamıyor. :) Bu iş tabiki zaman alacak, kafana sıkmak isteyeceksin. Ama...
Pes etmediğin sürece mutlaka bir sonuca varırsın.Hadi oyun programlamayı geçtik , en azından bir programlama dili öğrenirsin ve kendi isteklerine veya ticarı amaçlı program yazıp satarsın vs. böyle uzar gider.Hatta bir örnek vereyim; Pusu adında bir oyun 2 kişi tarafından yapıldı ve oyun oldukça da güzel.Yani anlatmak istediğim o istek,o azim olduktan sonra kolay demiyelimde, rahat bir şekilde yapabileceğini öğrenirsin. O yüzden jubile yapmak kötü olmuş gibi gibi ... :)

// Düzenleme

Birde sana bu işin çok kolay olmadığını söyleyen insanlar var ya , onlarda pes etmiş seninde pes etmeni tavsiye eden kişilerdir.O yüzden bu tür şeylerde pes etme.Gerektiği takdirde yardımcı oluruz. :)

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
Ruh Hali:
Takım:

Dön Programlama

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir