İşte CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen yılAlmanya'dayken PKK terör örgütü Hamburg sorumlusu Mustafa Günel ilegörüştüğüne dair belgeler...
CHP İstanbul Milletvekili ve 29 Mart'taki yerel seçimlerdeİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, 9Eylül 2008'de Almanya'da bulunduğu sırada PKK'lı Mustafa Günel ilegörüştüğü polisin dinlemesi sonucu ortaya çıktı. Uyuşturucu ticaretinedeniyle Alman polisi tarafından fiziki ve teknik takipte bulunanGünel'in telefonda konuştuğu Kılıçdaroğlu arasındaki samimi diyaloglardikkat çekiyor.
CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yılAlmanya'dayken PKK terör örgütü üyesi ve uyuşturucu ticareti nedeniyleAlman Polisi tarafından teknik ve fiziki takipte bulunan Mustafa Günelile görüştüğü telefon kayıtlarını 1986-1997 yılları arasında AlmanEmniyeti'nde görev yapmış bir isim olan Araştırmacı Yazar Talip DoğanKarlıbel, habervaktim'e açıkladı.
TEKNİK TAKİP SONUCU ORTAYA ÇIKTI
Telefon kayıtlarına göre, CHP İstanbul Milletvekili ve 29 Mart'takiyerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan KemalKılıçdaroğlu, 9 Eylül 2008'de Almanya'da bulunduğu sırada PKK'lıMustafa Günel ile görüştüğü polisin dinlemesi sonucu ortaya çıktı.Uyuşturucu ticareti nedeniyle Alman polisi tarafından fiziki ve tekniktakipte bulunan Güne'in telefonda konuştuğu Kılıçdaroğlu arasındakisamimi diyaloglar dikkat çekiyor.
BAŞKOMİSERİN ŞEHİT EDİLMESİ OLAYINA KARIŞTI
Daha önce Alman istihbaratında çalışmış olan Talip Doğan Karlıbel'in,Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusundan sonra harekete geçen savcılar,Almanya ile irtibata geçerek, Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılarla görüşüpgörüşmediğini araştırdı. Savcıların Almanya'dan aldıkları bilgilerışığında CHP'li Kılıçdaroğlu'nun 1980 yılında Bakırköy'de BaşkomiserOsman Tekin'in şehit edilmesi olayına karışan PKK üyesi Mustafa Günelile telefonla görüştüğü tespit edildi.
UYUŞTURCU TİCARETİNDEN GELEN TEKNİK TAKİP ELE VERDİ
Frankfurt Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi'nin PKK'lı Mustafa Günel'i6 ay teknik ve fiziki takibe alması sonucu ortaya çıkan telefongörüşmesinde, PKK'lı Günel, Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘Kemal abi' diyehitap ediyor. Adalarıyla birlikte büyük miktarda uyuşturucu ticaretiyaptıkları gerekçesiyle teknik takibe alınan Günel'in Kılıçdaroğlu'ylagerçekleştirilen telefon görüşmesi de bu takip sonucu ortaya çıktı.
DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILABİLİR
Öte yandan Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'nunPKK'lılarla yaptığı görüşme dosyasını Meclis'e göndereceği vedokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceği bildirildi. Akrabasıİbrahim Karabulut'un PKK'nın Hamburg sorumlusu olduğu Kılıçdaroğlu,daha önceki açıklamalarında “Almanya'dayken PKK üyesi hiçbir kimseylegörüşmedim” demişti.
İşte CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK'lı Mustafa Günel arasında geçen telefon konuşması:
Kayıt Saati : 07.15
Kayıtta adı geçen kişiler ZP 1: MUSTAFA GÜNEL ZP:2 KEMAL KILIÇDAROĞLU
ZP.1: Kemal abi hoş geldiniz Frankfurtta.
ZP.2: Mustafacım nasılsın sesini duyduğuma memnun oldum ne var ne yok İbrahim de gel dimi. ?
ZP.1: Yok o öğleden sonra gelecek saat 14.00 de doğru burada olur. Abi nerde buluşalım seninle bu gün. ? Ali abi de yanındamı. ?
ZP.2: Evet o da herhalde kalkmıştır. Sabah mahkemeye gideceğiz sizdeisterseniz oraya gelin oradan birlikte beni gezdirirsiniz Frankfurtta.
ZP.1: Tama abi ben Tren İstasyonun da ki City Otel deyim bir kahvaltıyapayım ben de direkt adliyeye gelirim İbrahimin cep telefonu kapalıher halde kendisi daha yoldadır. Açılır açılmaz ona da söylerim, o dadirekt adliyeye gelsin.
ZP.2: Tamam ben de bir duş alayım kahvaltımı yapıp hemen çıkmamız lazımmahkemede basın mensupları olacak, onlarla bir araya gelip müşterekduruşma salonuna gireceğiz.
ZP.1: Tamam Kemal abi görüşürüz.
ZP.2: Tamam Mustafa kendine iyi bak , Görüşmek üzere.
HABERVAKTİM
23.Nisan.2009 14:48:15