Sitemize yapılan saldırılar nedeniyle bir süreliğine yeni üyeliklerin aktivasyonu yöneticiler tarafından yapılacaktır.

Overclock'da Mühim Olan ...

PC 'nizi olduğundan daha yüksek performansta kullanın...

Overclock'da Mühim Olan ...

Evet beyler.

Gelelim overclockdan önce yapmamız gerekenlere.

- Overclock işlemi sonucunda işlemci, ekran kartı, ram vs. normal sıcaklığının mutlaka üzerine çıkacaktır. Bunu engellemek için PC Kasasında hava akımını sağlamak deyimi yerindeyse farzdır. Yoksa donanımsal sorunlar üst üste oluşmaya başlayacaktır.

- Peki bu havayı nası akıtacaz kasanın içinde ?

Kasanın sağında, solunda ve önündeki fanlar mümkünse 120mm hatta 180mm olmalı ve havayı içeri üfleyecek şekilde olmalıdır. Kasa içinde en az 2-3 içeri 2 dışarı fan olmalıdır. Soğutma yaparken kasanın göze hoş görünmesi için (İlk konuda ki Genel Ev Muhabbeti Takip edenler bilir  ) Led'li olan fanlar kullanılabilir. Marka olarak tercihinizin Cooler Master yada Xigmatek olmasını öneriyorum. Voltajları aynı olmasına rağmen bu iki marka diğerlerini 2 ye katlar diyebilirm. Şahsen ben onları kullanıyorum.

Hadi ordan sen ne anlarsın diyen arkadaşlar mutlaka çıkar. Hadi beni geç
Hardware Tester'ların Fanlar konusundaki test sonuçları;

İşte olay bundan ibaret. Dışarı üfleyen 200mm Tek Fan yeter aslında fakat kasada onu takacak bi yer bulabilir misiniz ? Orası meçhul tabii. 2 adet 80mm Fan Hava çıkışı için yeterlidir.

- Canım, Ciğerim, Wabazam.. Tamam da o kadar fan benim kasaya nasıl girecek ?

İşte en can alıcı soru. Eğer o kadar fanı kasaya takamıyorsan içerde çok iyi akım sağlayacak şekilde yerleştirmelisin.

Örneğin her kasanın board girişlerinin sağında 2 fanlık boşluk vardır. Aşağıdaki fanı içeriye, üsttekini dışarıya üfleyecek şekilde koyacaksın. Her kasanın önünde en az 60mm'lik fan için gerekli alan mevcuttur. Orayada dışarı üfleyecek şekilde takacaksın. Kasanın yanında fan takabileceğin yer varsa içeri takarsın yoksa küçük 20-25mm'lik fanlardan alacaksın 3Lira bişey, Kasanın mümkün mertebe hava alan bi yerinden içeriye üfletecek şekilde takacaksın. En adi kasada bile bunu yapmak mümkündür.

Gelelim Termal Macun Olayına;

Gidip termal macun alın. Bilgisayarcı diye tabir ettiğimiz, askerden gelip evleneceğinde kayınpedere işsizim deme potansiyelini kendinde bulamayan eldeki sermayeyle açılan dükkanlarda bile mevcut.

Bilenler vardır  Konya'da genel olarak Yapıcı İş Merkezi ve etrafında toplanmışlardır.

Bir wabaza olarak diş macununu ortasından sıkar gibi değilde daha kibar ve eşşeğin kulağına suyu kaçırmadan işlemci üzerine sürün. sonra onu fazla dağıtmadan işlemci fanınızı takın. Özellikle yeni nesil işlemciler overclock konusunda çok hassas aşırı bir ısınma eğilimi içerisindeler. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum Core2Duo işlemciyi üzerinde Çayı kaynatacak raddeye getirmişliğim var .

Ekran Kartınıza Aşağı üfleyecek şekilde küçükde olsa mutlaka bir soğutucu takın.Yine deneyimlerime dayanarak söylüyorum El değilmeyecek sıcaklıklara çıkarıp 3 tane Radeon x550 1 tane de Geforce 6200'ü cayır cayır yakmışlığım var .

Madem Bu kadar fandı soğutucuydu taktık bununda elektriğini karşılayacak bi power şart.

Ben Max Overclock istiyorum diyorsan piyasada hayvan gibi powerlar var alırsın bi tane. Yok ben performans arttırıcam da o kadar abartmam diyorsanız 450-550 W arası yeterli.

NOT: Deneyimlerim tamamen test amaçlı olmakla beraber Gereksiz elde kalan malzemelerle yapılmıştır

Eski Nick: AnL
eSSco
Kullanıcı avatarı
Moderatör
Moderatör
Ruh Hali:
Takım:

Dön Overclock

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir