Müfreze Online Sıkça Sorulan Sorular
S : Müfreze Online' a yeni kayıt olmak için ne yapmam gerekiyor?
C: Müfreze Online Oyununa kayıt olmak için Giriş sayfasındaki YENİ KAYIT linkini tıklayarak kayıt formuna ulaşabilir ve sizden istenen bilgileri girerek kayıt olabilirsiniz.
S: Kayıt formunda Cephe seçeneği nedir, hangi cephe'yi seçmeliyim ?
C: Oyunda farklı Cepheler' de farklı hesaplar açılabilir, her cephe birbirinden bağımsız oyuncular içerir, ya da her cephe için farklı hesap açabilirsiniz, genellikle en son açılan cephe kayıt kabul eder diğerleri bir süre kayıt olmaya kapalıdır, eğer burada birden fazla cephe var ise dilediğiniz cepheyi seçebilirsiniz.
S: Kayıt formunda Oyundaki Bölge Adı 'na ne yazmam gerekiyor?
C: Oyundaki Bölge Adı size ilk tahsis edilen bölgenizin adıdır, örneğin oyuna kayıt olurken "Benim Bölgem" ya da "İlk Bölgem" şeklinde tamamen sizin seçeceğiniz bir isim verebilirsiniz, diğer oyuncular bölge ismine baktığında burada verdiğiniz değeri görürler.
S: Kayıt formunda Bağlı Birlik (Irk) seçeneğinden hangisini seçmeliyim?
C: Müfreze Online oyununda iki farklı Irk vardır, her iki ırk da farklı silah gücü ve yapılara sahiptir, oyundaki Irklardan birini seçebilirsiniz ya da Rastgele seçim diyebilirsiniz, bu durumda size oyun rastgele bir Irk seçecektir.Irkların silah gücü avantaj ve dezavantajlarını Tartışma forumundan takip edebilirsiniz.
S: Oyuna kayıt oldum şimdi ne yapmalıyım ?
C: Oyuna yeni kayıt olan bir oyuncunun öncelikle Kullanıcı Kılavuzunu okumasını öneririz, kullanıcı kılavuzu oyunla ilgili tüm bilgileri içerir, kafanıza takılacak tüm soruların cevabı kullanım kılavuzunda mevcuttur, diğer taraftan Müfreze Online Tartışma forumuna da kayıt olmanız sizin yararınıza olacaktır, buradan diğer oyuncularla iletişime geçebilirsiniz.
S: Tartışma forumuna ayrıca kayıt olmam gerekir mi?
C: Evet gereklidir, Oyun ve Tartışma forumu farklı yapılardır, ayrıca Foruma kayıt olmanız gerekmektedir.
S: Oyunda birden fazla hesap açabilir miyim?
C: Oyunda tek bir cephede tek bir hesabınız olabilir, farklı cephelerde hesap açabilirsiniz ancak aynı cephe içerisinde iki farklı hesap açmak yasaktır. konuyla ilgili Katılım Şartları ve Kullanım Kılavuzuna bakabilirsiniz.
S: Oyuna kayıt oldum ancak puanım 0 ne zaman puan kazanacağım?
C: Oyunda yapılarınız kuruldukça ve üretiminiz' den gelen madenlerinizi kullandıkça puanlarınız artar.
S: Deneyim Puanı Nedir?
C: Deneyim Puanı bir oyuncunun kazandığı ya da kaybettiği savaşlardan aldığı puandır, Deneyim puanınız arttıkça savaşlardaki başarı oranınız da artar bu nedenle deneyim puanı oldukça önemlidir.
S: Bana saldıran oyuncunun üniteleri ile benim ünitelerim eşit olduğu halde savaşı kaybettim neden?
C: Bunun iki nedeni olabilir birincisi size saldıran oyuncunun deneyim puanı sizden yüksek olabilir ya da Zırh ve Silah araştırmaları sizinkinden daha yüksek olabilir.
S: Casusluk Nedir?
C: Oyundaki ana amaç diğer oyuncuların bölgelerine saldırarak oyuncunun silah gücünü bertaraf etmek ve savaşı kazanıp oyuncunun sahip olduğu madenleri ele geçirmektir ancak bir oyuncuya saldırmadan önce oyuncunun bölgesi hakkında bilgi almak önemlidir, silah gücü, sahip olduğu madenler vs, bu tür bilgileri alabilmek için oyuncuya Casus ya da insansız uçak gönderilir, bu işleme casusluk denir.
S: Bölgemde enerji seviyesi 0'ın altında görünüyor neden ?
C: Oyuna ilk başlayan oyuncuların öncelikle üretim tesislerini kurmaları gerekiyor eğer Enerji Santrali kurulmadan Demir,Altın ve Petrol rafinerisi kurulursa ya da Bu tesislerin gerektirdiği enerji Enerji santralinin ürettiği enerjiden daha fazla olursa kullanılabilir enerji miktarı 0'ın altına düşer ve üretim tesislerinin kapasitesi de azalır. Konuyla ilgili Kullanma kılavuzunda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
S: İstatistik sayfasında görünen tüm oyuncular Kırmızı neden?
C: Oyunda bir koruma sistemi vardır, 500 puanın altındaki oyuncular 500 puanın üstündeki oyunculardan saldırı alamazlar ayrıca 500 puanın altındaki oyuncular da kendi aralarında koruma altındandır bir oyuncunun puanı 500'ün altında ise kendisinden 5 kat daha az puana sahip bir oyuncuya saldıramaz, zayıf oyuncular bu tür güçlü oyuncuları kırmızı renkte görürler. Güçlü oyuncular ise zayıf oyuncuları Mavi renkte görürler.
S: Güç Katsayısı Nedir?
C: Güç Katsayısı oyundaki diğer oyuncularla olan güç farkınızı gösterir, güç kat sayınız bölgenizle bağlantılıdır, o anda bölgenizdeki savaş araçları bu değeri gösterir hareket halindeki üniteler güç katsayınıza dahil edilmez. güç katsayınız en fazla 100 baz alınarak ne kadar yüksek ise o kadar iyidir.
S: Güç katsayısı sürekli değişkenlik gösteriyor neden?
C: Güç kat sayısı anlık değişebilir, oyundaki diğer oyuncuların ünite sayıları arttığında ya da azaldığında bu sizin güç katsayınızı değiştirir ayrıca bölgenizden bir birlik hareket ettiğinde yine güç katsayınız değişecektir.
S: Federasyon Nedir, Ne işe yarar?
C: Federasyon birden çok oyuncunun birbirine destek olmak için kurduğu bir topluluktur, oyuncular birleşerek birbirlerine gerek bilgi gerekse kurallar dahilinde maden yardımı yapabilirler. Ayrıca federasyonlar birbirlerine savaş ilan edebilirler.

.png)