Sitemize yapılan saldırılar nedeniyle bir süreliğine yeni üyeliklerin aktivasyonu yöneticiler tarafından yapılacaktır.

Google Pagerank™(Geniş Anlatım)

Google Pagerank™(Geniş Anlatım)

Google Pagerank™ (Pr) Nedir?
Pagerankdilimizde tam karşılığı olmayan Google terimidir.Genelliklewebmasterlar tarafından ''Link Popülerliği'' veya ''Link Puanı'' olarakalgılanır ama terim olarak Pagerank denir.Pagerank Google'nin sitelere verdiği bir değerdir.

Google Pagerank™ Nasıl Artar ?
Pagerank artırmak için tek bir yol var diyemeyiz.Pagerank sitenintamamını ele alınarak verilen bir değerdir.Yani kısacası sayfanızınyüksek pagerank değeri alabilmesi için;
  • Sitenin insanlığa hizmet etmesi gerekir.
  • Spam'ın,Gizli kelimelerin,kötü amaçlı js kodlarının olmadığı bir site gerekir.
  • Yazılarınızın özgün olması gerekir.
  • Bol bol kendi içeriğinizdeki yüksek Pagerank değerine sahip sitelerden link almanız gerekir.
  • PageRank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreyede bağlıdır.
Google Pagerank™ Yararları ?
  • Eğer sayfanız yüksek pr değeri alıyorsa demekki sitenizi Google önemsiyordur.
  • Site içeriği ve pagerank değeriyle sitenizin Google arama sırası belirlenir.
  • Sitenizin Google’daki indexlenme hızına etki eder.
  • Google böceklerinin sitenize daha fazla uğramasını ve buna paralel olarak hitinizin artmasını sağlar.
  • Backlinklerinizi ''Fenerbahçe'' olarak alırsanız bu kelimede üstlerde çıkma şansınız dahada artar.
Google Pagerank™ Natural Linkling ve Unnatural Linking Nedir ?
Natural Linkling; Başka sitelerin sizlere verdiği doğal linklerdir.Örn:Bir makale sonunda sizi kaynak göstermesi gibi.
Unnatural Linking; Kısacası toplist gibi pagerank artırma yöntemleriGoogle için doğal olmayan linklerdir.Toplistleri Google Pagerankartırma yöntemi olarak görüyor ve sonucunda sizi cezalandırabiliyor.

Google Pagerank™ Dance Nedir ?
Google Dance, PageRank™ güncellenmesi sırasında PageRank™ değerlerininGoogle veri merkezlerinden sorgulandığında birbirinden farklı değerleresahip olmasına verilen isimdir. Bu esnada bir sitenin PageRank™ değeribir an 3 sonra 5 ve sonra tekrar 3 olabilir.

Google Pagerank™ Bomb Nedir ?
Google Pagerank™ değerini etkilemek için uğraşan webmasterlara karşıalınan bir önlemdir.Eğer bir webmaster PageRank™ değerlerini etkilemeyeçalışırsa Google bunu bir hile olarak görür ve siteyi cezalandırır.

Google Pagerank™ Linkfarm Nedir ?
Genellikle arama motorlarında sıralamalarını yükseltmek içinoluşturulmuş birbirlerinden tamamen ilişkisiz linklerin bulunduğusayfalardır.Bu tip sayfalar çoğu arama motorları tarafındancezalandırılır.

Google Pagerank™ Gpr Nedir ?
Google'ın size gelecekte vereceği pagerank değeridir.Bu bilgilerkesinlikle doğru değildir.Sadece Google'nin açıklamış olduğualgoritmaya göre verilen bir bilgidir.

Google Pagerank™ İpuçları
  • 10.000tane pr0 yerine 1 tane Pr4 almak daha iyidir.Ama bu pr0'ın değersizolduğunu,işe yaramaz olduğunu göstermiyor.PR0'la sadece botlarınsitenize uğramasını sağlıyabilirsiniz.İlersi için pek etkili değildir.
  • İçeriksiz,link tarlası ve spam sayfalardan link almak sitenizi olumsuz yönde etkiler.
  • Eğer sizin mobilya siteniz varsa size en iyi katkı sağlayacak siteler mobilya,sandalye,masa,koltuk vb sitelerdir.
  • Linkaldığınız sitelerin sizin linkinizi ''linkler'' gibi bir bölümdeyayınlaması yerine sitenin içeriği gibi göstermesi daha yararlıdır.
  • Çokönemli bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Fenerbahçe ile ilgili siteaçan birisi her daim Fenerbahçe diye link alması yerine her daim farklıfarklı titlelerde link alması çok daha yararlıdır.

Makalede sizlere azda olsa bilgi verebildiysem ne mutlu.
Yazar: Mesut Dadaş
Kaynak:
Google Pagerank™

---------------------------------------------------------------------

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Can
Ruh Hali:
Takım:

Re: Google Pagerank™(Geniş Anlatım)

Bilgi için çok teşekkürler..
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

Rica ederim... :)

---------------------------------------------------------------------

Dr.Who~
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Can
Ruh Hali:
Takım:

Başlık Sabitlendi!!
Çağatay
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Çağatay

iki sitemde pr 1 oldu allah herkese artis versin, pr düsünce ne demek ben bilirim :D
© EsmerÖzcan

Cinselweb Cinselweb.com Cinsel Konular hakkında faydalı bilgiler sunan bir Sitedir
EsmerÖzcan
Kullanıcı avatarı
Administrator
Administrator
İsim: Özcan
Ruh Hali:
Takım:

Dön Google Pagerank

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir