Artık bizimde forumumuzda rep sistemi var. Baktım üyeler mesajlarda +rep felan yazıyor. Kurulması gerektiğini düşündüm. Daha yeni kurdum. Bazı yerlerini türkçeye çevirdim. Eksik yerleride en yakın zaman türkçe yapacağım. Bazı izinlerini düzenledim ama bazı ayarları kaldı. Ama şu anda çalışıyor rep alabilirsiniz verebilirsiniz.
Kullanımı hakkında biraz bahsediyim. Rep vermek için örneğin bir konuyu okuyorsunuz o kişiye rep vermek istiyorsunuz. Solda Rep Ver yazan yerin yanındaki yeşil ve kırmızı el işaretlerine tıklamanız gerekiyor. Eğer + rep vermek istiyorsanız yeşil olana - rep için kırmızı olana bunu tıkladıktan sonrada positive veya negatif olarak seçebiliyorsunuz. Rep yollarken + veya - tıkladıktan sonra bir alan açılıyor oraya yorumunuzu yazıp gönderebilirsiniz.
Size gönderilen replerin yorumlarını ve kimlerin gönderdiğine kullanıcı kontrol panelinin ana sayfasından görebilirsiniz.
ucp.php bu adrese tıkladığınızda kullanıcı kontrol paneline yönlendirir. Eğer aldığınız rep varsa orada yazar.
Herkes birbirinin rep puanını görebilir fakat kimse birbirine rep verirken yaptığı yorumu göremez. Yorumu sadece repi gönderen ve alan kişi görebilir. Birde sadece yöneticiler(adminler) görebiliyor.
Şimdilik bu kadar anlatım yaptım daha sonra resimli olarakta koyacağım. Yalnız başta dediğim gibi bazı ufak ayarla var. Onlarda tam olara bitcek. Örneğin belli bir süre limiti vb. şeyler ayarlancak.
Herkese Hayırlı Olsun