Daha oncede belirttigimiz gibi Geforce 6800 Kartlarin kapali olan 4 Pipeline ve 1 tane Vertex Shader'i SoftMod ile acilabiliyor... Peki Neden mi ? Bildiginiz gibi Geforce 6800, 6800 GT ve 6800 ULTRA ayni chipset'i kullaniyor. Yani NV40. 6800'leri yaparken acik olan 4 pipeline'i ve 1 Vertex Processor'u kapatiyorlar.. Kapatma sirasinda Pipeline ve VP hasar almis olabiliyor, eger hasar almamissa sorun yasamadan kartin 4 Pipeline ve 1 VP'sini acabiliyoruz. Bu islemi gerceklestirmek icin RivaTuner 15.2 ve + versiyonuna sahip olmaniz gerekiyor. Buda Guru3d'den download edilebilir.
Riva Tuner 2.0 RC 15.2
BURDA GORDUGUNUZ VE YAPTIGINIZ HAREKETLERDEN SIZ SORUMLUSUNUZ, GRAFIK KARTINIZA ZARAR VERIRSENIZ BUNDAN BIZZAT SIZ SORUMLUSUNUZ. FORUMTR VE KENDIM HIC BIR SORUMLULUK ALMIYORUM. SIZE SADECE YOL GOSTERIYORUZ. YAPIP YAPMAMASI SIZE KALMIS. VE BU ISLEME BASLAMADAN ONCE KARTI DEFAULT SETTINGS'E GETIRIN. O/C YAPTIYSANIZ MUTLAKA GERI CEKIN.

Full Screen Screen Shot Icin Tikla
Riva tuner'i indirdikten sonra programi aciyoruz ve karsiniza yukarida gordugunuz ekran cikiyor. 12x1(pipeline), 5vp(vertex processor).

Full Screen Shot Icin Tikla
Ondan sonra Low-Level System Tweaks'e giriyoruz.

Karsimiza boyle bir ekran cikiyor, ust menuden NVSTRAP DRIVER'a tikliyoruz.

INSTALL'a basiyoruz ve NVSTAP DRIVER'in ozellikleri aciliyor. GRAPHICS PROCESSOR CONFIGURATION'dan ACTIVITE PIXEL/VERTEX UNITS CONFIGURATION kutucuguna basip CUSTOM'i seciyoruz, ve onun hemen altinda olan ALLOW ENABLING HARDWARE MASKED UNITS kutucugunu isaretliyoruz ve Karsimiza cikan uyarida YES'e basiyoruz.

Customize'ye basiyoruz ve karsimiza bir ekran cikiyor ve bize Kapali olan Pipeline ve Vertex Processor'lari gosteriyor.

Buradan DISABLED olan UNITS'leri aciyoruz. bit 03'un sol'undaki bosluk'a 1 kere tiklayarak check isareti olmasini sagliyoruz. Benim onerim bunlari bir anda degil teker teker acmak.. Ilk once VP'yi aktif edin, restart edin. Eger VP'yi actiktan sonra ekranda siyah noktalar yada herhangi bir bozukluk olursa paniklenmeyin, actiginiz gibi kapatip restart edin.. Sonra Pipeline'i deneyin. Eger Bozuk cikarsa ayni islemi tekrar edin. Eger ikiside sorunsuz acilirsa kendinizi sansli sayin ve kartiniza dikkat edin Aciktan sonra 3DMark03 yada 05 ile stabilite testide yapmayi unutmayin.

Benim Kartimin sirf VP'si sorunsuz calisiyor, Kapali olan pipeline'lari acinca ekranda bozulmalar oluyor.
Kolay Gelsin.